بررسی موردی شناسائی عوامل موثر بر ایجاد کارائی خمیر سیمان در بتن |
کد مقاله : 1060-CONCRETEDAY (R2) |
نویسندگان |
علی اکبر کفاش بازاری * بزرگراه امام رضا (ع)، بعد از بازار گل، مجتمع صنعتی سیمان تهران، واحد تحقیق و توسعه |
چکیده مقاله |
پر واضح است که روش سنتی و رایج تولید بتن در کشور (یعنی افزودن آب در بتن جهت دستیابی به اسلامپ مدنظر) موجب تغییرات w/c میشود که بیشترین تاثیر در مقاومت فشاری بتن سختشده را دارد. از اینرو شناسائی و کنترل عوامل مرتبط با آب مورد نیاز جهت ایجاد کارائی در بتن، گامی مهم جهت ارتقای مقاومت فشاری بتن سخت شده میباشد. در این مطالعه سعی شد تا عوامل مذکور به همراه یک عملیات آزمایشگاهی شناسائی گردند. بنابراین تعداد 13 نمونه سیمان پرتلند نوع2 تهیه گردید و بر روی آنها آزمایشهای شیمیائی و فیزیکی انجام گرفت. یک نمونه افزودنی فوقروانکننده نیز تهیه شد. سپس دو آزمایش میز جریان (Flow table) و مینی اسلامپ بر روی این نمونهها طی دو مرحله انجام گرفت؛ به صورتی که یک مرحله خمیر سیمان فاقد افزودنی و یک مرحله خمیر سیمان دارای افزودنی بود. بطور کلی عوامل موثر در مقدار آب بتن را در سه گروه طرح اختلاط بتن و شرایط محیطی، سنگدانهها و سیمان تشریح شدند. مقایسه نتایج نشان دادند که میزان سولفات در سیمان، نرمی (بلین) و فاز آلومینات بیشترین تاثیر در ایجاد کارائی خمیر سیمان را دارند. |
کلیدواژه ها |
سیمان، رئولوژی، بتن، مینی اسلامپ، میز جریان. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |